ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό λουκούμια μπουκιάς
  • 2 κούπες σπορέλαιο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 – 3 βανίλιες
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο κονιάκ

για το πασπάλισμα

  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα λουκούμια, μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή (οπότε δεν βάζουμε όλη την ποσότητα του αλευριού από την αρχή, αυξομειώνοντάς την ανάλογα).
  2. Παίρνουμε λίγη ποσότητα από τη ζύμη, την κάνουμε ένα μπαλάκι και την ανοίγουμε σε πιτάκι, είτε πατώντας με το χέρι μας, είτε με ένα κουπ-πατ.
  3. Βάζουμε στο κέντρο από το πιτάκι ένα λουκούμι και το κλείνουμε, πατώντας το ένωμα καλά.
  4. Ψήνουμε στους 170-180 C για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Βγάζουμε τα σκαλτσούνια από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και όσο είναι ζεστά ακόμα, τα πασπαλίζουμε με ένα μείγμα από άχνη και βανίλια σκόνη (1/2 κούπα άχνη + 1 βανίλια)
Μοιράσου το!
» Επιστροφή στις συνταγές