Τι χρειαζόμαστε:
- 600 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. γάλα κρύο
- 6 αβγά
- 3/4 κ.σ. κρεμόριο
- 3/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 φλυτζανάκι κονιάκ
- 1 βανίλια
- ξύσμα πορτοκαλιού
-
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει καλά και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε τα αβγά και ρίχνουμε τους κρόκους έναν ένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό γάλα και μετά όλο το αλεύρι και τη βανίλια.
- Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το κρεμόριο και τα ασπράδια των αβγών, χτυπημένα μαρέγκα.
- Τελευταία προσθέτουμε τη σόδα με το κονιάκ και το ξύσμα.
- Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200°, ανάλογα με το φούρνο σας. Εάν είναι δυνατός, βάλτε το στους 180 και αφήστε για λίγη ώρα παραπάνω. Όπως και να έχει, επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός (και παίζει ρόλο και η φόρμα ή το ταψί) κάντε δοκιμή με το μαχαίρι και αφήστε τη στο φούρνο σας μέχρι αυτό να βγαίνει καθαρό
Μοιράσου το!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Το κατάλαβα!